Vem behöver egentligen nätverk och bra kontakter?

[maxmegamenu location=max_mega_menu_2]

Jag har för länge sedan insett att man både mår bättre och kan lyckas bättre med bra vänner och bra kontakter, oavsett om det gäller arbetslivet eller i det privata livet. Ju fler vänner och kontakter man har desto lättare är det att få hjälp. Man får givetvis inte glömma av att ge tillbaka. -Vårda dina vänner och kontakter!images

De flesta av oss har ju förmånen att lära känna rätt så många människor under åren genom skolan, idrotten, föreningar, klubbar, arbetet, kundrelationer, leverantörer, affärsnätverk, kompisgäng, släkten, på barnens skolor eller aktiviteter etc.

När du skall byta jobb, hitta nya kunder, få tag i pålitliga hantverkare, välja bank, få bra tips eller oavsett vad du behöver så är en bra kontakt aldrig fel att ha. När du tänker efter så har du förmodligen flera olika och väldigt värdefulla nätverk och riktigt bra kontakter omkring dig. Vissa av oss är mer framåt med att använda våra kontakter. Så länge man ger och tar så kan flera kontakter bli väldigt värdefulla och avgörande för att lyckas nå sina arbetsmässiga eller privata mål.

Utöka kontaktnätet och var nyfiken!

Mitt hetaste tips för att lyckas ännu bättre i livet är att bygga upp en så stor krets av kontakter som du kan! Hjälp gärna andra genom åren och var generös med din tid. Lyssna och var intresserad av vad andra jobbar med, hur deras familjerelation ser ut, vilka fritidsintressen eller resmål som personen gillar. Du kan få oväntad draghjälp längre fram i livet när du minst anar det om du är en genuin och reko person.shutterstock_61234468

Med tiden så lär man sig konsten att på ett naturligt sätt ta kontakt med gamla vänner och bekanta när det verkligen behövs. Själv hade jag aldrig lyckats med att göra mitt karriärombyte om det inte vore för alla gamla kontakter och lojala vänner som ställer upp. -Bränn inga broar brukar man säga och gör verkligen inte det! Visst har man bränt några onödiga broar själv vilket jag i efterhand ångrar, men ju äldre man blir desto klokare och visare blir man som tur är…

Idag har vi förmånen att leva på att driva olika nätverk där vi kombinerar affärer med sport tack vare alla fina kontakter vi samlat på oss under åren.

Definitionen av det personliga nätverket

Jag tänkte avsbckdelluta med att definiera vad ett personligt nätverk är för något enligt Wikipedia: ”Ett nätverk är en struktur med enheter som är kopplade till varandra genom relationer och noder som tillsammans bildar ett nät. Nätverksbegreppet används även för mänskliga nätverk, då kallat personligt nätverk eller organiserade nätverk. Ett egentligt nätverk är dock ingen egen juridisk person. Ett informellt nätverk skiljer sig från andra organisationer genom bristen på formella hierarkier.”

Professionella och värdeskapande nätverk är garanterat en framtidsbransch. Uppmärksamhet och relationer på sociala medier i all ära, men att ha personliga kontakter och fysiska möten slår allt annat. Jag tror att behovet av bra och personliga nätverk kommer att öka i takt med att samhället blir mer och mer digitalt.

Var öppen för att skapa nya kontakter, privata eller professionella, under livets gång!

 

.Beskuren PH

Pontus Henryz

VD

Business & Sports Club

pontus@bscg.se