[maxmegamenu location=max_mega_menu_1]

Pressrelease Padel Center + Business & Sports Club satsar i Borås.

Padel Center satsar stort i Viared och öppnar kontor inne i centrala Borås med nätverket, Business & Sports Club.

Det har väl inte undgått någon att padel som racketsport växer lavinartat som på kort tid har blivit mycket populärt i Borås. Att kombinera sport med affärer är ingen nyhet, men att göra det professionellt med ett koncept som skapar riktig affärsnytta är ganska sällsynt. 

Padel Center Borås har funnits sedan januari 2018 och redan efter ett år påbörjas snart arbetet med att bygga ut anläggningen ytterligare. Hallen ligger i Hansson Gruppens fastighet på Viaredsvägen som nu byggs ut med ca. 800 m2 för att få plats med en ny center court, ytterligare en dubbelbana och även en unik singelbana. Dessutom blir det två extra banor utomhus. 

-Det här är ju en riktigt rolig och offensiv satsning från Padel Centers sida, speciellt eftersom vi själva gillar padel och ville ha den här typen av verksamhet hos oss. Det här är bra för Viared på längre sikt och även för vår fastighet, säger Stefan Hansson som ägare av HanssonGruppen.

De nya banorna skall förhoppningsvis vara spelklara innan hösten vilket behövs eftersom beläggningen är mycket hög både på Padel Center i Viared och hos Poolhouse Padel inne i stan. 

-Det här kommer bli hur bra som helst säger Fredrik Bryngelsson som är en starkt bidragande orsak till den snabba ökningen i Viared. När vi öppnade för ett år sedan fanns det ett behov av fler banor i Borås. Idag är det ju bara bra att det finns fler anläggningar i stan som kan slussa in nya spelare hela tiden. I samband med utvecklingen i Viared och inne i Borås blir Fredrik nu VD och delägare.

 

-Utvecklingen har varit fantastisk och det ger energi när responsen är såpass bra från både privatpersoner och företag. Det har ju gått väldigt fort att få upp beläggningen med FM Puls-ligan, tjejkvällar, alla andra aktiviteter med vår företagsklubb som heter Business & Sports Club.

-Det har varit bra att vi har haft ett tydligt och attraktivt koncept för företagen kring padel, men det här nätverket erbjuder så mycket mer fortsätter Fredrik. 

Förutom padel med 3 pass i veckan på frukost, luncher och med träningar så har företagsklubben en välfylld kalender med nyttiga seminarier, workshops, kompetensforum och relationsbyggande träffar och provningar. Som VD i Viared så ansvarar Fredrik som partner även för BSC’s nya nätverk i Borås

-Parallellt med Padel Center har Fredrik byggt upp företagsklubben och nätverket BSC på ett fantastiskt bra sätt i Borås, säger Pontus Henryz som är VD för BSC och styrelseordförande i Padel Center Göteborg.

 I korta drag kombinerar BSC affärsnytta, relationsbyggande och sportaktiviteter i Västsverige med verksamheter i Borås, Göteborg och Trestad. 

Kombinationen med Padel Center och företagsklubben är en av anledningarna till framgången. Vi tror att tajmingen med vårt koncept och nätverk passar bra in i tiden. Det finns ju faktiskt inte så många professionella nätverk eller klubbar för VD och ägare i Borås för tillfället. Storklubbarna har ju sina nätverk och vi har en helt annan setup som lockar. Fredrik har ju redan lyckats få med närmare 50 bolag som medlemmar i stan. Därför känns det extra kul att satsa inne i stan just nu, fortsätter Pontus.

-Vi gör en tydlig markering när vi etablerar oss mitt inne i stan med en egen klubblokal på Kungsgatan 29, i Friggahuset. Det blir en spännande satsning på våra affärsnyttiga aktiviteter för både kvinnor och män där vi tror många fler företag kommer att bli nyfikna på vad vårt nätverk och medlemskap innebär, fortsätter Fredrik.

Kontaktuppgifter:

Fredrik Bryngelsson fredrik@padelcenter.se 070-226 53 37 – Pontus Henryz pontus@bscg.se 070-735 45 81, 

Johan Edfors ny delägare och partner

Johan Edfors ny delägare och partner

 Johan Edfors går in som ny partner och delägare i vår företagsklubb för VD och ägare. Johan har sedan starten 2014 varit delägare i Padel Center där BSC är en stor ägare.
Johans bakgrund som golfproffs och entreprenör passar perfekt perfekt in Business & Sports Club. Det blir av naturliga skäl en nivåhöjning inom våra golfaktiviteter, padel, squash och tennis som han också brinner för.
Johan kommer även att engagera sig i våra affärsnyttiga aktiviteter med seminarier, workshops, forum samt relationsbyggande möten. Vill du veta mer om BSC så mejla oss på info@bscg.se för kontakt.

Press Release – Ett nytt och efterlängtat nätverk för företag i Trestad med bas i Trollhättan

Redan i september drar Business & Sports Club igång sin nya verksamhet i Trestad. Det finns ett behov av att föra ägare och VD närmare varandra i Västsverige och nu satsar tre profiler från Trollhättan att etablera företagsklubben och nätverket i regionen.

Det har hänt mycket positivt på företagssidan i Trollhättan, Uddevalla och Vänersborg under de senaste åren men det saknas fortfarande en del forum för att föra företagare samman. Business & Sports Club är en väl inarbetad klubb för VD, ägare och ledare i Göteborg och Borås med ett beprövat koncept. Nu finns en intressant trio som vill ta sig an utvecklingen i regionen.

-Vi har sedan ett par år tillbaka sneglat på Trestad som en intressant region, speciellt efter det att vi lärde känna Maria Stjernkvist genom ett samarbete inom träning och hälsa. Hennes kunskap och energi inom dessa områden är imponerande, och vi kunde inte riktigt släppa tanken på ett nytt samarbete säger Pontus Henryz, grundare av Business & Sports Club i Göteborg.

-Eftersom vårt bolag även var tidigt ute inom den snabbväxande sporten padel lärde vi känna idrottskillarna Christofer Williamson och Niklas Rosenberg som nu framgångsrikt driver 3PAC padel här i stan, så intresset och kopplingen till Trollhättan blev därmed ännu starkare fortsätter Pontus. 

Inom Trestad så finns enligt SCB cirka 5000 arbetsställen. Det finns med andra ord en stor mängd företagare i regionen och många av dessa ägare, VD eller ledare kan framöver dra nytta av olika utbyten inte bara i Trestad utan även i Västsverige, där Business & Sports Club redan finns sedan 2011 i Göteborg och nu även i Borås. 

Koncept går i korta drag ut på att företag köper ett medlemskap där det ingår affärsnyttiga seminarier, forum och workshops. Sportaktiviteter genom padel hos 3PAC och golftävlingar i Västsverige. Träningspass för att vässa deltagarnas prestationer i såväl arbete som fritid. Plus relationsbyggande sociala aktiviteter över luncher, kvällsaktiviteter och provningar av olika slag. 

-Det låter stort, men du väljer det som passar dig och vad du vill få ut av våra medlemskap, säger Niklas Rosenberg som nu är intresserad av att föra företag och människor samman genom Business & Sports Club i Trestad.

Vad är egentligen skillnaden mellan ett nätverk och en företagsklubb? Business & Sports Club som redan idag har ca. 150 medlemmar trycker på att en företagsklubb erbjuder så mycket mer än att göra affärer. Relationer är det viktigaste.  

-När jag tänker på det så har nätverkandet och relationsbyggandet alltid funnits som en stor del av min styrka säger Maria Stjernkvist. Nu kan jag kombinera mina kunskaper inom träning och hälsa för att bygga ett mer strukturerat kontaktnät där vi verkligen kombinerar affärsnytta, träning och relationsbyggande. Vi för samman bra människor helt enkelt. Jag kommer även att få nytta av min bakrund som sjuksköterska när vi mäter och följer upp deltagarnas utveckling. Jag brinner verkligen för träningens effekter och hur positivt det påverkar oss som människor, fortsätter Maria.

Trion som ligger bakom etableringen av Business & Sports Club i Trestad har alla idrottsbakgrund men även en fot i affärslivet. Kombinationen med att mixa välbefinnande aktiviteter, affärsnytta och relationsbyggande är grunden.

-Jag tycker att vi som personer har en riktigt bra mix av erfarenheter och kompetenser från idrotten och företagandet, vilket gör att vi kan erbjuda ett bra medlemskap för VD, ägare och ledare. Det skall bli grymt kul att göra något helt unikt här i stan, säger Christofer Williamsson.  

Kontaktuppgifter: Maria Stjernkvist, maria@bscg.se 0769485100, 

Christofer Williamsson, christofer@bscg.se 0736998557, 

Niklas Rosenberg niklas@bscg.se 0723943929

Pontus Henryz pontus@bscg.se 0707354581

 

 

-Ta dig tid, det är du värd!

-Ta dig tid, det är du värd!

 

Jag träffar regelbundet många högpresterande VD och ägare där tempot är väldigt högt. Livet rullar på i rask takt och tiden blir därför den största utmaningen för många av oss. Jag känner igen den vardagen eftersom vi själva är engagerade i tre mindre bolag.

Med det höga tempot så blir balansen mellan jobb, familj, träning, fritid och egen tid allt svårare. Jag vet att det låter enkelt, men ibland borde man prioritera sig själv lite mer. Som företagare så har vi ju oftast möjligheten att själva välja hur vi lägger upp vårt arbete.

-Unna dig själv att göra något kul på lunchtid. Om du t.ex. sticker iväg och spelar padeltennis eller tränar på dagen istället för på kvällen så går det inte ut över familjen.

-Håll dig ajour genom kortare seminarier på en eller två timmar i anslutning till frukost, lunch eller slutet på arbetsdagen istället för att en hel eller halv arbetsdag försvinner.

-Du kanske kan hänga med på den där golftävlingen eller resan med andra företagare. Det blir oftast både kul och nyttigt att träffa likasinnade när man väl kommer iväg.

-Alla behöver ju äta, så en kravlös och tidseffektiv lunch kan ofta vara ett bra sätt att träffa andra företagare och bygga relationer under trevliga former. 

Eftersom jag dagligen jobbar med aktiviteter för VD och ägare i Business & Sports Club så träffar jag också många bra förebilder i vardagen som hittat balansen.

En del av er kanske bara behöver den där sparken i ändan och att någon påminner er regelbundet.

Om du är intresserad av att prioritera för att må bättre och ta dig tid, så kan vi gärna snacka ihop oss.

-Det är du förmodligen värd!

Pontus Henryz

VD – Business & Sports Club Göteborg och Borås

0707-354581 – pontus@bscg.se

Förvirring kring namnet Padel Center 

Förvirring kring namnet Padel Center 

Varje vecka får vi flera samtal från spelare som utgår från att vi har flera anläggningar i Göteborg, och som blir rätt förvånade när vi informerar att så är inte fallet. Padel Center Göteborg AB har funnits sedan hösten 2013 och slog upp portarna för den första hallen i Göteborg i januari 2014.

Helsingborgs Racketklubb var ju pionjär och först ut med sin anläggning i Sverige och ett par år senare inom loppet av ett par månader så startade Padelhallen i Hässleholm, Malmö Padelcenter och Padel Center Göteborg.

Eftersom vi var tidigt hade vi förmånen att kunna ta domänadressen padelcenter.se, men efter fyra år ser padel-Sverige helt annorlunda ut med anläggningar över hela landet. Sporten har fullkomligen exploderat och hittat helt nya målgrupper för såväl motionärer som fanatiker. Vi är både glada och nöjda med att vi har bidragit till den här positiva utvecklingen. Eftersom vår anläggning dessutom har en ganska hög beläggningsgrad så är fler anläggningar i Göteborg nödvändigt för att sporten skall växa och göra det möjligt för fler att spela.

Landets padelfeber utvecklas än så länge av entusiastiska entreprenörer och olika grupper. Många av dessa entreprenörer väljer snarlika namn på anläggningar för att knyta an till sporten, vilket är logiskt och naturligt.

Att Zlatan ger sig in branschen är ju helt fantastiskt med tanke på den publicitet en gigantisk kändis kan bidra med. Det kommer att bredda sporten och ta den till en helt ny nivå. Han väljer också att särskilja sig med namnet Padel Zenter vilket behövs när de nya etableringarna kommer i samma städer där andra aktörer inom padel redan finns.

Runt om i landet finns anläggningar som adderat padelcenter ihop med stadens namn vilket fungerar väldigt bra. T.ex. Halmstad Padelcenter, Padel Center Göteborg, Malmö Padelcenter Optimized Padel Center(Varberg), Växjö Padelcenter, Umeå Padelcenter, Uppsala Padelcenter, Västerås Padelcenter, Örebro Padelcenter m.fl..

Funderar någon i landet på att sätta upp anläggningar på samma ort som t.ex. i vårt fall Göteborg kan vi med negativa erfarenheter rekommendera er att tänka till. Alltför snarlik profilering i sociala medier och på Matchi kan dessvärre bli vilseledande och förvirrande för kunder som ringer fel eller i sämsta fall åker till fel anläggning.

För tydlighetens skull så finns Padel Center Göteborg i Högsbo och Padel Center Borås i Viared som öppnar om några veckor. Du som kund väljer givetvis var du vill spela padel.

Oss når ni på padelcenter.se info@padelcenter.se 031-452400 och 033-120001

Välkommen!

Vaddå klubb för VD & ägare?

Vaddå klubb för VD & ägare?

Vaddå klubb för VD & ägare?                                                                              

-Många talar om hur viktigt det är att vara med i olika nätverk. Ett bra kontaktnät är ju givetvis oslagbart oavsett om det gäller som bollplank, nya affärer, sociala relationer etc. För oss som arbetar professionellt med avgiftsbelagda nätverk kan det faktiskt vara svårt att förklara vårt erbjudande och våra tjänster på ett enkelt sätt.

För att bli ännu tydligare så beskriver vi istället vår verksamhet som en klubb och inte som ett traditionellt nätverk.

I engelskan så hittar man en del definitioner av det som man kallar club:

  • An association dedicated to a particular interest or activity.  
  • A club is an organization of people interested in a particular activity or subject who usually meet on a regular basis.
  • A country club is a privately owned club, often with a membership quota and admittance by invitation or sponsorship, that generally offers both -a variety of recreational sports and facilities for dining and entertaining. Typical athletic offerings are golf, tennis, and swimming.

Business & Sports Club är sedan 2011 en privatägd klubb för VD & ägare där man i stora drag delar gemensamma intressen, man kan träffas regelbundet och även erbjuda spel/träning inom golf, padeltennis och squash. Vi har tre nivåer av medlemskap: Club, Sport och Business. Därav namnet på vår verksamhet – Business & Sports Club.

Vill du veta mer om vår klubb, fördelning mellan kvinnor och män, referenser eller hur våra olika medlemskap ser ut? Hör av dig!

Kontakt:

Pontus Henryz – VD  0707 354581 pontus@bscg.se

Välbesökt lunch och fullbokad golftävling

Välbesökt lunch och fullbokad golftävling

Imorgon så har vi vår sista klubblunch på Skeppsbron. 30 medlemmar har anmält sig för Business & Sports Club‘s sista lunch i de gamla lokalerna. Det är kul att intresset är så pass stort för att nätverka och knyta värdefulla kontakter under avslappnade former. 

På onsdag så har vi för femte året i rad vår traditionsenliga golftävling på Göteborgs Golf Klubb dagarna före midsommar. Max antal medlemmar är som vanligt 32 och vi ser fram emot en spännande bästboll. Efter golfen så blir det den absolut sista aktiviteten på Skeppsbron, nämligen SOMMARFESTEN. Det blir en nostalgisk kväll innan vi flyttar vår klubb till en ny adress under sommaren. Mer information om Business & Sports Club’s nya klubblokal kommer inom kort…

Padel Center till Borås

Padel Center till Borås

-Padel Center Göteborg AB går vidare och planerar nu för en ny anläggning i Borås. Byggloven är inskickade och ambitionen är att vara i gång under senare delen av hösten, säger Stefan Koch, VD för Padel Center. Anledningen till etableringen är främst för att vi har en väldigt god relation till Stefan Hansson på Hansson Holding som är medlem i Business & Sports Club, brinner för padel och äger fastigheten. Vi driver en identisk anläggning sedan januari 2014 för allmänheten och företag vilket underlättar en hel del när ett sånt här projekt skall dras igång fortsätter Stefan Koch.

Ytterligare anledningar är att vi har goda relationer med en hel del företag som verkar i både Göteborg och Borås där vi ser stora fördelar för att bedriva aktiviteter för företagare.

-Vårt koncept med Business & Sports Club tror vi kan öka intresset för företag i Borås genom att kombinera sportaktiviteter med nätverkande, säger Pontus Henryz, VD för Business & Sports Club. Vi har ett unikt koncept för företagsledare och VD som visat sig attraktivt i Göteborg med omnejd. Vi har ett hundratal ledare i vårt koncept och är givetvis ödmjuka inför etableringen men tror att en liknande modell har plats även i Borås, fortsätter Pontus.

För mer information:

Padel Center – Stefan Koch stefan@bscg.se 070 3692438

Business & Sports Club – Pontus Henryz pontus@bscg.se 070 7354581 

                   

Press release: Business & Sports Club går in i bryggeriet Två Feta Grisar

Press release: Business & Sports Club går in i bryggeriet Två Feta Grisar

Pressrelease: Göteborg 2017-01-19

Från den 1:a januari 2017 gick den snabbväxande nätverksaktören Business & Sports Club in som delägare i det Göteborgsbaserade mikrobryggeriet Två Feta Grisar. Bryggeriet har varit verksamma sedan 2013 och tagit sig in på såväl systembolaget som på ett flertal krogar på hemmaplan. Bryggeriet räknar med att de nya delägarna skall bidra till att öka tillväxten och fördubbla produktionen på ett par månader genom olika marknadsaktiviteter och fler resurser.

Utmaningen för bryggeriet har fram till idag varit att ha en jämn produktion med befintliga resurser. Med en ny och mer offensiv organisation har Två Feta Grisar siktet inställt på att lansera betydligt fler sorter och fördubbla produktionen under året.

  • Vi började i väldigt liten skala på hobbynivå och ville växa i takt med våra intäkter. Nu inser vi att vi måste ta nästa kliv för att få en högre effektivitet och nå ut med fler spännande produkter till våra trogna kunder och nya supporters, säger styrelseordföranden Stefan Bergström.
  • Vi tycker att bryggeriet har valt en mycket sund väg som småskaligt satsat på bra öl i den takt som passat kostymen, säger Pontus Henryz som nybliven VD i bryggeriet. Nu vill vi vara med och ge extra energi genom våra kanaler och resurser. Vi driver idag ett par framgångsrika bolag inom nätverk och den snabbväxande sporten padel och vet hur man kämpar för att utveckla små bolag. Dessutom har vi samarbetat med Två Feta Grisar tidigare och gillar verkligen deras öl och inställning, fortsätter Pontus.
  • Det här känns som ett stort lyft för mig som bryggmästare att kunna fokusera ännu mer på produktutveckling och öka produktionstakten från 1500 liter per månad till närmare 2500 liter inom den närmaste månaden, säger Daniel Wasenack.

Om Två Feta Grisar;

Verksamheten startades av Daniel Wasenack, Stefan Bergstöm, Joakim Knapp och Robert Olsson 2013. Bryggeriet finns idag på Aröds Industriväg i hjärtat av Hisingen och har fram till idag tagit fram fem olika ölsorter, men kommer i februari att släppa Wästkust IPA. Dessutom så kommer i samband med Öl & Whiskymässan den 24-25/3 ytterligare tre nya sorter att lanseras. Bryggeriet har som mål att under 2017 sälja motsvarande ca. 100.000 flaskor. Samtidigt som de nya delägarna träder in så övergår Två Feta Grisar Ekonomisk Förening i början på året till att drivas professionellt genom det nya aktiebolaget.

Om Business & Sports Club;

Business & Sports Club är sedan 2011 en helt unik företagsklubb och ett stort nätverk för VD, ägare och chefer i Göteborg som ägs av Pontus Henryz och Stefan Koch. Bolaget har mer än 100 företagsmedlemmar och omsatte 3,3 miljoner 2016. Bolaget är även huvudägare i Padel Center, Högsbo som är Göteborgs första anläggning för den snabbväxande sporten padel som omsatte ca. 4,5 miljoner 2016.

För kontakt;

Pontus Henryz, VD 0707354581 pontus@bscg.se

Stefan Bergström, Styrelseordförande 0733865719 stefan.bergstrom@gdl.se