Jag träffar regelbundet många högpresterande VD och ägare där tempot är väldigt högt. Livet rullar på i rask takt och tiden blir därför den största utmaningen för många av oss. Jag känner igen den vardagen eftersom vi själva är engagerade i tre mindre bolag.

Med det höga tempot så blir balansen mellan jobb, familj, träning, fritid och egen tid allt svårare. Jag vet att det låter enkelt, men ibland borde man prioritera sig själv lite mer. Som företagare så har vi ju oftast möjligheten att själva välja hur vi lägger upp vårt arbete.

-Unna dig själv att göra något kul på lunchtid. Om du t.ex. sticker iväg och spelar padeltennis eller tränar på dagen istället för på kvällen så går det inte ut över familjen.

-Håll dig ajour genom kortare seminarier på en eller två timmar i anslutning till frukost, lunch eller slutet på arbetsdagen istället för att en hel eller halv arbetsdag försvinner.

-Du kanske kan hänga med på den där golftävlingen eller resan med andra företagare. Det blir oftast både kul och nyttigt att träffa likasinnade när man väl kommer iväg.

-Alla behöver ju äta, så en kravlös och tidseffektiv lunch kan ofta vara ett bra sätt att träffa andra företagare och bygga relationer under trevliga former. 

Eftersom jag dagligen jobbar med aktiviteter för VD och ägare i Business & Sports Club så träffar jag också många bra förebilder i vardagen som hittat balansen.

En del av er kanske bara behöver den där sparken i ändan och att någon påminner er regelbundet.

Om du är intresserad av att prioritera för att må bättre och ta dig tid, så kan vi gärna snacka ihop oss.

-Det är du förmodligen värd!

Pontus Henryz

VD – Business & Sports Club Göteborg och Borås

0707-354581 – pontus@bscg.se