Närvaro skapar framgång

 

Efter drygt fem års erfarenheter och iakttagelser i ett stort nätverk i Göteborg där jag är VD, har jag fått bra koll på vad som utmärker en duktig säljare som kan utnyttja sitt nätverk.

Självklart så finns det stora skillnader i hur man säljer i olika branscher, men en sak är alltid samma. Din motpart är alltid en människa och den eller de personerna skall förhoppningsvis ta ett beslut till din fördel.

 

Skapa förtroende i lugn och ro.                                                                             

Svartvit bild över två unga män som nätverkar under ett eventDe flesta människorna gillar att göra affärer med personer som de känner, är intresserade och har ett förtroende för. Om du vet att du kommer att träffa en person flera gånger så kan du i lugn och ro fokusera på att bygga upp en bra relation, skapa förtroende och lära känna personens intressen.

För många kan det nog vara lite som att jogga. Ibland känner du kanske inte för att nätverka men när du väl gjort det känns det väldigt bra efteråt.

 

Hög närvaro

Det som utmärker en smart nätverkare är de som alltid prioriterar en hög närvaro såväl fysiskt som psykiskt.

Om du drar ner på antalet tillfällen att träffa människor som kan bli dina kunder minskar du chansen till att få nya, så är det bara. Ju oftare du träffar en person desto mindre behöver du jaga eller sälja på ett påträngande sätt.

Det jag ser i vårt nätverk med närmare hundrafemtio personer är att de som skapar nya relationer och affärer, är de som ofta närvarar vid möten och olika träffar.

Tränar du mycket, blir du bättre och studerar du, lär du dig. Träffar du många människor ökar givetvis dina möjligheter till att lära känna fler och därmed hitta dina nya kunder.

Kontinuitet är detsamma som framgång när det gäller relationer. Det låter enkelt och är enkelt. Är du med i ett nätverk för att lära känna nya människor och göra affärer skall du verkligen prioritera en hög närvaro, det lönar sig!

-Håller du med mig?

Beskuren PH

pontus@bscg.se