Hur kan du som VD, ägare eller ledare få tid till att träna och motionera på ett smart sätt från januari 2017?

Idag finns ett enormt utbud av olika träningsformer för såväl företag som privatpersoner. Frågan är hur du faktiskt får in träningen i schemat? Det skall givetvis vara kravlöst och smidigt! Beroende på dina förutsättningar och vad som håller dig motiverad gäller det att hitta en träningsform som passar dig. Se till att prioritera träningen under 2017 genom att hitta det perfekta upplägget.

Vilken träningsform passar dig bäst?

Oavsett om du vill prova något nytt eller hitta tillbaka till gamla rutiner bör du välja en träningsform som håller motivationen på topp. Kombinera gärna olika träningsformer för att få variation och flexibilitet.

Gym – Har du ett gym runt hörnet och inte har behov av en PT kan du gå dit när det passar dig bäst. Gå upp tidigare och kör ett pass innan frukost, avsätt tid under lunchen eller i direkt anslutning till jobbet. Gymmet är ju både flexibelt och smidigt för dig som inte kan eller vill vara beroende av någon annan.

Löpning – En annan nygammal motionsform som både är flexibel och effektiv är att jogga. Ge dig ut på en springtur på lunchen och fyll på med energi och frisk luft. Löpning kan ju dessutom vara lite mer socialt och ger en utmärkt kombination av träning och flåsiga samtal.

Bollsport – Tillhör du kategorin som vill ha fokus på en boll för att motivera dig själv, så behövs lite mer planering och disciplin då det oftast är fler personer inblandade. Se till att höra av dig i tid om du får förhinder eller tidsbrist för att inte sätta dina träningspartners i klistret.

Racketsporter – Gillar du racketsporter så blir du lite mer beroende av var sportanläggningarna ligger i förhållande till arbetsplatsen och att du har motståndare eller partners som har tid samtidigt som du själv. Som VD eller ägare så har du förmodligen svårt att binda upp dig på fasta tider eftersom din vardag kan se helt olika ut från vecka till vecka.

_MG_4039

Hitta likasinnade inom sportrelaterade nätverk

Gillar du att spela badminton, padeltennis, squash eller tennis så kan det genast bli lite mer komplicerat. Här gäller det att lägga upp träningen på ett sätt som ger dig mer flexibilitet, speciellt om du kan komma loss på en frukost eller lunch. Som ledare jobbar du förmodligen ändå många timmar och tar lätt ikapp den tiden som går åt för en rolig och välbehövlig motion för att hålla dig motiverad. En annan fördel med racketsporterna är att du ofta hittar andra VD’ar, ägare och ledare på klubben, vilket ger dig chansen att lära känna andra i samma position.

Anläggningar i Göteborg

På många anläggningar runtom i Göteborg så finns det olika sponsornätverk, business club, träningsgrupper eller privata aktörer som fyller en viktig funktion med flexibla träningsupplägg för er som målgrupp.

Gillar du tennis så finns det bl.a. ett par privata alternativ på tennisklubben GLTK, gillar du squash så finns det en aktör på Landala Squashhall och för den snabbväxande sporten padeltennis (padel) så driver huvudägarna på Padel Center i Högsbo en Business & Sports Club.

Effektivisera träningen med en högintensiv sport

Söker du ett tidseffektivt och fysiskt krävande racketpass mitt i stan så är squash utan konkurrens det tuffaste rent spelmässigt och för kroppen. Vill du istället förbättra eller ta upp tennisen igen efter många år och kan grunderna samt hålla igång bollen så kan du givetvis också få bra motion och samtidigt ha kul.

Padel växer mycket fort i Sverige vilket beror på att det är mycket enkelt att lära sig och utvecklingskurvan snabbt pekar uppåt, oavsett om du tidigare har sportat eller inte. Man spelar i princip alltid dubbel vilket gör det socialt och roligt. Att spela i en form av bur gör också att bollen är i spel under längre tid och därmed blir det en kul och bra motionsform.

Sport på dina villkor

En av de viktigaste bitarna för er med en ledartitel är att hitta en förstående och flexibel partner för er träning, där du enkelt kan boka in eller av dig med kort varsel. Idag så finns det bra och effektiva appar som hjälper dig när du sitter fast i ett möte eller på kvällen inser att morgondagens plan inte håller.

Vill du ha tips på var i Göteborg du hittar olika träningsgrupper eller affärsnätverk och chefsgrupper som tränar racketsport och kanske golf tillsammans? Mejla mig gärna på pontus@bscg.se eller ring mig på 0707354581 så kan vi snacka sport, klubbar och nätverk.

Beskuren PH