Hitta din nya samarbetspartner – 3 sätt som funkar!

Att ta hjälp av andra och starta samarbeten för ökad framgång är ett väl beprövat koncept. Men var hittar du den perfekta samarbetspartnern? När du väl har beslutat dig för att sträcka ut en hand gäller det att hitta just den som kompletterar dig och delar dina målsättningar. 

En vanlig uppfattning bland företagare är dock att det är svårt att hitta en relevant och bra samarbetspartner. Den kompetens du söker kan vara väldigt specifik eller så har du helt enkelt ingen aning om vart du ska börja leta. Här kommer våra tips för hur du kan gå tillväga för att hitta dina nya samarbetspartner:

1. Nätverk

Att besöka och vara aktiv i olika nätverk är ett effektivt sätt för att knyta nya kontakter. Ett bra nätverk öppnar upp för stora möjligheter och genom att öva upp dina nätverkartalanger kan du bygga värdefulla relationer till andra affärspartners. Var gärna aktiv i flera olika nätverk för att bredda ditt kontaktnät och var nyfiken. Även om du redan har en bild av vem din perfekta samarbetspartner är ska du inte tveka att närma dig dem som inte passar in i mallen. Den rätte kan finnas där du minst anar det!

2. Google + 

Att hitta en ny partner via internet har blivit mer regel än undantag och självklart kan du kopiera konceptet för att hitta din nya smarbetspartner. Via Google + kan du enkelt söka upp närliggande företag och läsa recensioner om dem samt hitta dem på Google Maps. Smidigt för dig som inte har tid att bygga upp relationer och mingla runt i diverse nätverk. Här kan du hitta din nya samarbetspartner endast några klick bort.

3. Grannskapet                                         ipad

Vet du vad din granne jobbar med? Ni kanske jobbar i liknande roll eller bransch. Eller så befinner ni er i helt olika branscher men delar samma vision och mål. Se dig omkring där du står just nu, din nya affärspartner kanske är närmare än vad du tror! Var öppen med vad och vem du söker och sprid ordet genom att prata med så många som möjligt i din närhet. Nu har du satt snöbollen i rullning och snart pratar hela grannskapet om din önskan att få in nya idéer. Vem vet, Kanske knackar din nya samarbetspartner på dörren i hemmet istället för kontoret.

Det finns mycket att vinna med att hitta en ny samarbetspartner. Nya insikter, idéer, kompetens och kapital är några av de fördelar som kan komma ur ett nytt samarbete. Kanske kommer ni tillsammans fram till den där sista pusselbiten som krävs för att ta nästa steg i utvecklingen.

Lycka till!